بیماریهای منتقله از آب و غذا |
بيماريهاي منتقله از آب و غذا مانند التور(وبا)تیفوئید و اسهالهاي خوني در طي سالهاي متمادي زندگي بشر را تحت تاثير قرار داده است و در بعضي از مواقع نيز همهگيريهايي به دنبال وقايعي مانند جنگ، سيل، زلزله و . . . به وجود آورده است. عامل بيماريهاي مذکور که ناشي از آب آشاميدني آلوده همچنين مواد غذايي آلوده ميباشد باکتريهاي مختلفي به نام سالمونله تيفي(عامل بيماري تيفوئيد) ويبر يوکلرا(عامل بيماري وبا) و شیگلوز و . . . (عامل بيماري اسهال خوني) ميباشد.
- عوامل عفوني ايجاد کنندهي بيماريهاي مورد نظر از طريق مدفوعي، دهاني منتقل ميگردند که شامل خوردن آب و غذاي آلوده به مدفوع و يا تماس مستقيم با مدفوع آلودهي بيماران ميباشد.
- همهگيريهاي ناشي از اينگونه بيماريها، با حرکت جمعيتها در طي قحطي، خشکسالي و حتي جنگ همراه بوده است.
- اسهالهاي خوني ناشي از شيگلا، بيماري جوامع فقير و پرازدحام شناخته شده است که هنوز هم با مرگ و مير و عوارض فراوان در مناطق گرمسير همراه است.
- از سال 1961، وبا در بين حداقل 98 کشور پخش شده است. مطالعات وسيع نشان ميدهد که نميتوان از ورود وبا به يک کشور جلوگيري به عمل آورد. با اينحال، ميتوان با روشهاي کنترل مناسب، از انتشار آن در کشور جلوگيري کرد. بيش از 90% موارد بيماري وبا خفيف بوده و تشخيص آن از ساير علل اسهالهاي حاد مشکل است. وبا بيشتر در نقاط گرم و مرطوب پيدا ميشود و در مناطق آندمیک ميزان بروز در کودکان بيشتر از بالغين است. |
تاریخ به روز رسانی: | 1391/04/07 |
تعداد بازدید: | 14018 |