۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
معرفی گروه
معرفی گروه:(سلامت روانی –اجتماعی و اعتیاد)
امروزه در اکثر کشورهای جهان تلاش برای صنعتی شدن هرچه بیشتر از یک سو و از سویی دیگر رشد جمعیت ، شهرنشینی و مهاجرت به چشم می خورد به دنبال این تغییرات بنیادین روز به روز بر استرس ها و مسائل و مشکلات روانی اجتماعی جوامع افزوده شده و جهان در طول آینده شاهد تغییرات عمده ای در اپیدمیولوژی بیماریها و نیازهای بهداشتی می باشد به گونه ای که بیماریهای غیرواگیر همچون بیماریهای روانی و اعتیاد در صدر عوامل ایجاد کننده ناتوانی و مرگهای زودرس قرار می گیرند .
بهداشت روانی صرفاً به مراقبت از بیماران روانی اطلاق نمی شود بلکه با بسیاری از جنبه های بهداشت عمومی و بهزیستی افراد جامعه سروکار دارد بنابراین سلامت روانی باید بعنوان یک قسمت از اساسی ترین بخشهای خدمات بهداشت عمومی تلقی شود .
هدف کلی برنامه کشوری بهداشت روان فراهم آوردن خدمات اساسی بهداشت روان قابل دسترسی برای همه مردم به ویژه گروههای محروم و آسیب پذیر در مناطق شهری و روستایی کشور است .
با توجه به پیمایش ملی سلامت روان که در سال 1390-1389 انجام شد نشان داد که تقریبا از هر4 نفر یک نفر دچار یک یا چند اختلال روان پزشکی است با این حال دو سوم افراد مبتلا از مداخلات بهداشتی درمانی بهره مند نمی شوند ویا فاقد کیفیت مطلوب هستند و همچنین اختلالات روانپزشکی هزینه زیادی را به خانواده ها تحمیل میکند.
از جمله فعالیت های این گروه نظارت بر روند انجام غربال گری های سلامت روان،سلامت اجتماعی،غربالگری مصرف مواد –الکل و دخانیات و شناسایی موارد اورژانس روانپزشکی و ارایه مداخلات مختصر روانشناختی به آنها و ارجاع به سطوح بالاتر در جمعیت تحت پوشش می باشد . شیوه‌ی فرزندپروری،کارگاه های تقویت بنیان خانواده و آموزش مهارت های زندگی تأثیر زیادی بر شکل‌گیری شخصیت، رفتار و سلامت روانی فرزندان دارد. با این‌حال، متاسفانه بسیاری از والدین امروزی فاقد مهارت‌ها و دانش لازم در زمینه‌ی فرزندپروری و مهارت های زندگی هستند. طبق آمارها حدود 40 درصد والدین اذعان دارند که در فرزندپروری با چالش‌ها و مشکلات زیادی روبرو هستند.کارشناسان سلامت روان شاغل در مراکز بهداشتی با ارایه آموزش های فرزند پروری و همچنین ٱموزش مهارت های زندگی به ارتقا کیفیت سلامت روان افراد و خانواده ها می پردازند.
و از برنامه های تازه این گروه افتتاح مرکز سراج در شهر فارسان می باشد که هدف این طرح افزایش شاخص بهره مندی عادلانه از خدمات سلامت روانی و مراقبت های اجتماعی است تا با افزایش سواد سلامت روان ، اتخاذ رفتار روانی و اجتماعی پیشگیرانه ، بهبود حفاظت مالی بیماران شیوع اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی کاهش یابد.

 
تاریخ به روز رسانی: 1403/04/17
تعداد بازدید: 41317
Powered by DorsaPortal