معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۱/۳۱
1394/04/16
معاون استاندار چهارمحال و بختياري؛ هدف اصلي متوليان سلامت تامين و حفظ سلامت جامعه است
خدابخش مرادي، همسوسازي فعاليت‌ها و مداخلات مرتبط با سلامت استان را از اهداف تشكيل كارگروه سلامت و امنيت غذايي برشمرد و افزود: تضمين سلامت مردم و كمك به رفع دغدغه‌هاي بهداشتي و درماني جامعه از مهمترين وظايف متوليان سلامت است.
وي، تامين آب آشاميدني بهداشتي براي ساكنين شهرها و روستاها و مناطق عشايري را از مولفه‌هاي اساسي در تامين سلامتي دانست و افزود: هر آلودگي جزئي در منابع آبي مي تواند منشاء شيوع اپيدمي و مشكلات حاد بهداشتي براي مردم شود.
وي با بيان اينكه، هم اكنون در بسياري از روستاها و شهرهاي استان، آب از كيفيت لازم برخوردار نيست افزود: اين امر مي تواند تهديدي جدي براي سلامت مردم باشد.
مرادي اضافه كرد: با توجه به در پيش بودن تعطيلات عيد فطر و افزايش سفرهاي تابستاني، تسريع در روند پيگيري حل مشكلات آب رساني به مناطق روستايي غير پوشش شركت آب و فاضلاب از اهميت بسزايي برخوردار است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان نيز در اين جلسه،‌ با تاكيد بر عرضه محصولات كشاورزي سالم به مردم تصريح كرد: منشاء بسياري از بيماريها و سرطانها ناشي از تغذيه ناسالم و مصرف مواد خوراكي غيربهداشتي است و براين اساس بايد در اين رابطه تلاش بيشتري انجام گيرد.
دكتر مرتضي هاشم زاده در ادامه ، كشتار غيربهداشتي دام در برخي از شهرها و روستاها را از ديگر مشكلات بهداشتي استان دانست و افزود: برهمين اساس مقرر شده تا در روستاهاي بارده، كاج و سودجان گشتارگاه هاي صنعتي ايجاد شود و بر كشتار دام نظارت بيشتري انجام گيرد.
وي، با اشاره به شيوع بيماري واگير اخير، ناشي از مصرف سبزيجات آلوده آبياري شده با فاضلاب خام انساني در استان اصفهان افزود: طي دستورالعمل ابلاغي از سوي وزارت بهداشت آبياري محصولات كشاورزي با فاضلاب انساني ممنوع و با متخلفين به شدت برخورد مي گردد.
دكتر هاشم‌زاده، همچنين ‌خواستار محدود نمودن تبليغات و توليد كالاهاي آسيب رسان و سوق دادن توليدات اين كارخانه‌ها به سمت توليد مواد غذايي سالم و بهداشتي شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري از تلاش براي توقف و محدود نمودن تبليغ برخي مواد غذايي آسيب رسان در صداوسيما، خبرداد و گفت: بايد مردم را به مصرف مواد خوراكي سالم و بهداشتي تشويق كنيم.
دكتر هاشم زاده افزود: مصرف چيپس، پفك، فست فودها و مواد خوراكي مضر و غيرسالم، از مهمترين عواملي است كه سلامت مردم را به خطر مي اندازد و بايد تبليغ اين گونه موادغذايي محدود شود.
وي با تاكيد برتلاش براي تامين سلامت مردم و پيشگيري از بيماري ها ادامه داد: برنامه ريزي شده تا كارخانه هايي كه در ارتباط با توليد فراورده هاي غذايي فاقد ارزش غذايي فعاليت مي كنند به سمت توليد مواد غذايي سالم سوق پيدا كنند.
دكترهاشم زاده در ادامه در خصوص آلودگي آب مناطق روستايي و عشايري استان گفت: در برخي نقاط روستايي و عشاير استان، آب از كيفيت مناسبي برخوردار نيست و ضروري است تا اين موضوع از سوي شركت آب و فاضلاب روستايي پيگيري شود.
همچنين در اين جلسه از خريداري 90 دستگاه كلرزني جهت بهبود كيفيت آب روستاهاي غير پوشش شركت آب و فاضلاب و مناطق عشايري خبر داده شد .
رئيس سازمان نظام پزشكي و عضو كارگروه سلامت و امنيت غذايي استان نيز در ادامه اين جلسه از انعقاد و اجراي قرارداد جمع‌آوري پسماندهاي عفوني كليه مراكز درماني خصوصي و دولتي توسط ماشين حمل اختصاصي خبر داد .
دكتر محمود جاويد افزود: برنامه ريزي جهت بي خطر سازي اين زباله ها با استفاده از دستگاه اتوكلاو در مرحله بعدي انجام خواهد شد.
سرپرست گروه سلامت محيط و كار معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد نيز در حاشيه برگزاري اين جلسه، هدف از تشكيل كارگروه سلامت و امنيت غذايي راحفظ و ارتقاي سلامت و بهبود كيفيت زندگي مردم، اتخاذ تدابير مناسب، سياستها و راهبردهاي كلان در راستاي رسيدن به اين هدف عنوان كرد.
بهمن بنائي افزود: اين كارگروه براي گسترش هماهنگي و همكاري‌هاي بين بخشي به صورت ماهانه و يا دوماه يكبار با حضور معاون سياسي استاندار، رياست و تعدادي از معاونين و نمايندگان ادارات عضو كارگروه در استانداري برگزار مي شود.
به گفته وي، در پايان اين جلسه در راستاي نهادينه كردن مديريت، ‌سياستگذاري، ارزشيابي و هماهنگي فعاليت‌هاي اين كارگروه، مشكلات مرتبط با دستگاه‌هاي عضو كارگروه جهت ارائه پيشنهادات راهبردي در جلسات آتي در قالب فرم تهيه شده جمع‌آوري گرديد.
بر اساس اين گزارش،‌ هم اكنون 157 روستا با جمعيتي بالغ بر پنج هزارو 881 نفر خارج از پوشش شبكه آب و فاضلاب هستند. 
تعداد بازدید:
106
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : شهركرد، ميدان انقلاب، معاونت بهداشتي
كدپستي :         تلفن :32224591-038
دور نگار:32224492-038
behdasht@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/01/30
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal