معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۱/۱۰
1395/09/03
شناسايي 800 بيمار ديابتي در چهارمحال و بختياري

به گزارش وب دا به نقل از خبرگزاري ايرنا، دكتر عبدالمجيد فدايي در كارگاه يكروزه ديابت در دانشگاه علوم پزشكي شهركرد اظهار كرد: امسال فاكتورهاي سلامتي بر روي 360 هزار نفر بالاي 30 سال در چهارمحال و بختياري انجام و 800 بيمار مبتلا به ديابت شناسايي شد.

وي، مجموع مبتلايان به ديابت در اين استان را 12هزار نفرعنوان كرد و افزود: اين درحالي است كه وجود 27 هزار بيمار مبتلا به ديابت در استان پيش بيني مي شود.

دكترفدايي با بيان اين كه در گذشته بيماري هاي غيرواگيردار چندان مورد توجه حوزه سلامت نبود، بيان كرد: در اين راستا سند بيماري هاي غيرواگير در حال تدوين و برش استاني اين سند براي چهارمحال و بختياري تنظيم شده است.

وي افزود: در اين سند 10 ساله 13هدف بين المللي و ملي مدنظر است كه كنترل مبتلايان به ديابت يكي از اين موارد است.

وي ادامه داد: زمينه مقابله با بيماري هاي غيرواگيردار در مراكز بهداشتي انجام شده و به اين منظور در مراكز سلامت جامعه، كارشناسان تغذيه و سلامت روان بكارگيري شده اند.

دكترفدايي راه اندازي نظام «ان سي دي» شامل شناسايي بيماران مبتلا به ديابت، فشارخون، سرطان ها، بيماري هاي ريوي و تنفسي و بيماري هاي رواني را از ديگر اقدام هاي مركز بهداشت استان برشمرد و گفت: در اين راستا از اوايل دي ماه امسال سلامت جمعيت بالاي 20 سال استان پايش مي شود.

وي بيان كرد: پرسش، تن سنجي و انجام آزمايش هاي بيوشيميايي از اقداماتي است كه در نظام ان سي دي براي شناسايي بيماران انجام مي شود.

رييس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري ادامه داد: فراخوان اين برنامه در مراكز جامعه سلامت و پايگاه و خانه هاي بهداشت انجام و جمعيتي كه به اين مراكز مراجعه نكرده اند از طريق پيگيري و تماس مركز بهداشت با خانواده ها از اين برنامه مطلع مي شوند.

دكترفدايي، تداوم صدور پرونده هاي الكترونيكي سلامت را از ديگر برنامه هاي در دست اجراي مركز بهداشت استان عنوان و بيان كرد: تاكنون براي 70 درصد جمعيت استان پرونده الكترونيكي مشتمل بر اطلاعات جمعيتي، سني و بيماري هاي واگير و غيرواگيردار صادر شده است.

وي نبود آگاهي و مراجعه افراد و گروه هاي سني مختلف به مراكز بهداشتي براي بررسي فاكتورهاي سلامتي را از مشكلات حوزه بهداشتي عنوان كرد و افزود: تصور نادرست در زمينه ارائه خدمات محدود خانه هاي بهداشت به افراد خاص نظير مادران باردار و نوزادان در استان وجود دارد و بسياري از افراد از ارائه خدمات اين مراكز به گروه هاي سني بي اطلاع هستند.

بر اساس اين گزارش، در اين كارگاه يكروزه كه با حضور كاركنان مراكز بهداشتي استان در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد برگزار شد، متخصصان غدد و گوارش به ارائه راهكارهاي موثر براي شناسايي مبتلايان به بيماري ديابت پرداختند. 

تعداد بازدید:
47
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : شهركرد، ميدان انقلاب، معاونت بهداشتي
كدپستي :         تلفن :32224591-038
دور نگار:32224492-038
behdasht@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/01/10
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal