معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۱/۲۸
1395/07/18
كارگاه كشوري دو روزه ي «آموزش فعاليت بدني» برگزار شد.
40  درصد ايراني ها دچار كم تحركي هستند .
مسئول برنامه فعاليت بدني اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درحاشيه برگزاري كارگاه كشوري«  آموزش فعاليت بدني»   در دانشگاه علوم پزشكي شهركرد ، با اشاره به شيوع كم تحركي در جامعه گفت: 40 درصد جمعيت كشور دچار كم تحركي است.
محمد مرادي در حاشيه برگزاري كارگاه ملي فعاليت بدني به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي شهركرد افزود: به طور ميانگين هر فرد بايد طي پنج روز هفته هر روز 30 دقيقه فعاليت بدني با شدت متوسط داشته باشد كه در كشور در حدود 40 درصد مردم فعاليتي كمتر از اين حد استاندارد دارند.
وي، تغيير سبك زندگي را از مهمترين عوامل شيوع كم تحركي در كشور اعلام و تاكيد كرد: شيوع كم تحركي در زنان جامعه بسيار بيشتر از مردان است و همين امر در ابتلاي زنان به پوكي استخوان و سرطان هاي مختلف اثر گذار است.
مرادي، فعاليت بدني را آغازگر درمان و پيشگيري از بيماري هاي ديابت و فشار خون بالا دانست و گفت: ضروري است تا با توسعه ورزش هاي همگاني در افزايش تحرك بدني مردم گام هاي موثري برداشت.
مسئول برنامه فعاليت بدني اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به آغاز برنامه ملي "توسعه فعاليت بدني براي ارتقاي سلامت در جمهوري اسلامي ايران" در سالجاري، تصريح كرد: عمليات اجرايي اين برنامه كه از سال 92 در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي به تصويب رسيده با برپايي اين كارگاه دو روزه آغاز مي شود.
مرادي ادامه داد: در اين برنامه ملي جهت افزايش تحرك بدني اقشار مختلف جامعه برنامه هاي مشخصي پيش بيني شده و بي شك همراهي دستگاه هاي مربوطه مي تواند نقش مهمي در اجراي هرچه بهتر اين برنامه داشته باشد.
وي، گسترش استفاده از فضاي مجازي را از علت هاي مهم كم تحركي مردم دانست و افزود: در حالي استفاده از موبايل و بازي هاي كامپيوتري براي هر فرد روزانه 2 ساعت مجاز اعلام شده اما استفاده كودكان از فضاي مجازي متوسط روزانه 4 و نيم ساعت است.
مسئول برنامه فعاليت بدني اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خاطرنشان كرد: هم اكنون 2 نوع راهبرد براي توسعه فعاليت هاي بدني در وزارت بهداشت تدوين شده كه شامل راهبردهاي جامعه محور و فرد محور است و اميد مي رود بتوان با اجراي اين راهبردها نقش مهمي در افزايش تحرك بدني مردم كشور ايفا كرد.
معاون اجرايي دفتر بيمارهاي غيرواگير و رئيس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: آخرين بررسي ها ابتلاي 19 درصدي به فشارخون بالا و هشت درصدي به بيماري ديابت را در كشور نشان مي دهد.
عليرضا مهدوي روز شنبه در حاشيه برگزاري كارگاه ملي فعاليت بدني افزود: دست يابي به آمار دقيق مبتلايان به فشارخون بالا و ديابت به راحتي امكانپذير نيست و اين آمار در مقاطع زماني و بر اساس شاخص هاي مختلف متغيير است.
وي با اشاره به شيوع ديابت نوع 2 در كشور، شايع ترين عامل ابتلا به اين بيماري را شيوه نادرست زندگي دانست و گفت: ابتلا به بيماري هاي قلبي، عروقي و ديابت ارتباط مستقيمي با كم تحركي و تغذيه ناسالم دارد و از همين رو با اصلاح سبك زندگي مي توان از بسياري از اين بيماري ها پيشگيري كرد.
مهدوي، توسعه فعاليت هاي تحرك بدني را از مهمترين اقدامات وزارت بهداشت براي پيشگيري از بيماريهاي غيرواگير اعلام كرد و افزود: در حالي كه رشد بيماري هاي قلبي، عروقي و به ويژه ديابت نوع 2 روند نگران كننده اي در پيش گرفته، جلوگيري از اين روند مي طلبد تا فعاليت هاي بدني را در برنامه هاي بهداشتي بيش از پيش قرار داد.
معاون اجرايي دفتر بيمارهاي غيرواگير و رئيس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خاطرنشان كرد: تلاش ما بر اين است تا بر اساس برنامه هاي عملياتي سند ملي بيماري هاي غيرواگير، فشار خون را تا سال 2015 در حدود 25 درصد كاهش و روند روبه رشد ديابت و چاقي را متوقف كنيم.
كارگاه 2 روزه فعاليت بدني با حضور كارشناساني از دانشگاه هاي علم پزشكي كشور در دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در حال برگزاري است.
'بيان كليات و اهميت فعاليت بدني، اثرات بر سلامت و استراتژي هاي كلي توسعه فعاليت بدني' ، 'ارزيابي و ازمون هاي آمادگي جسماني قبل از تجويز و شروع فعاليت بدني'، ' اصول اجرايي برنامه هاي مداخلاتي'، ' ارائه تجارب موفق برخي كشورها در توسعه و ترويج فعاليت بدني' از محورهاي مهم در اين كارگاه به شمار مي رود.
تعداد بازدید:
50
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : شهركرد، ميدان انقلاب، معاونت بهداشتي
كدپستي :         تلفن :32224591-038
دور نگار:32224492-038
behdasht@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/01/28
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal