معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۱/۱۰
1395/03/19
زولبيا و باميه و مواد مصرفي ماه رمضان را از مراكز معتبر تهيه نمائيد
به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي؛ كارشناس بهداشت محيط معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، با اشاره به حساسيت رعايت نكات بهداشتي در مراكز تهيه و توزيع مواد مصرفي روزه داران در ماه رمضان افزود: خريداران اين محصولات بايد پيش از خريد به سلامت آن توجه نمايند.
شهريار بهشتي افزود: توجه به رنگ انواع شيريني هاي ويژه اين ماه و پرهيز از مصرف اين مواد در صورت مشاهده هرگونه سوختگي و ذرات سياه رنگ در شيريني ، آراستگي، چيدمان و نظافت يخچال ها و محل هاي نگهداري مواد ، استفاده متصديان از دستكش و روپوش مخصوص و پيش از هر چيز رويت كارت سلامت افراد شاغل در مراكز تهيه و فروش از نكات بهداشتي حائز اهميت در حين خريد مواد غذايي است.
وي، با يبان اينكه خرما يكي ديگر از مواد غذايي پر مصرف در ماه رمضان مي باشد افزود: داشتن روكش مناسب بر سيني ها و ظروف عرضه خرما ،‌توجه به شرايط نگهداري آن و دور نگهداشتن خرما از محل تابش مستقيم نور خورشيد و گرماي آفتاب و عاري بودن آن از هرگونه كپك زدگي و خشكي و پرهيز از مصرف خرما در صورت تغيير مزه و طعم آن از نكات حائز اهميت براي تهيه و مصرف خرماي سالم مي باشد.
بهشتي اظهار داشت: همچنين در صورت تمايل روزه داران به استفاده از ترشيجات، از محصولاتي استفاده شود كه در كارخانه توليد و داراي كد بهداشتي و شناسه نظارت از اداره نظارت بر مواد غذايي هستند و در مراكز معتبر عرضه مي شوند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در خصوص طرح تشديد نظارت ها بر مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي ويژه ماه رمضان گفت: طبق روال هر ساله ، امسال نيز همزمان با آغاز ماه رمضان ، ‌16 اكيپ دو نفره كار نظارت بر مراكز تهيه و توزيع زولبيا، ‌باميه،‌ آش و حليم پزش ها و شيريني محلي و سنتي مخصوص اين ماه ، رستورانها،‌ كبابي ها و قناديها را بر عهده خواهند داشت.
عبدالمجيد فدايي در تشريح اقدامات بهداشت محيط در ماه مبارك رمضان افزود: ضمن برنامه ريزي خاص براي كنترل هاي بهداشتِي در ايام ماه مبارك رمضان ،توسط تيم هاي ثابت و سيار بهداشت محيط ، تشديد كنترل، نظارت و بازرسي مستمر از مراكز مذكور نيز صورت مي گيرد.
وي، اقدامات بهداشت محيطي به منظور پيشگيري از بيماري هاي منتقله بوسيله آب و غذا، تشديد نمونه برداري از مواد غذايي ، زولبيا ، باميه ، آش و حليم، تشديد بازرسي از رستورانها ، هتل ، سفره خانه هاي سنتي ، مراكز ، قهوه خانه و چايخانه از ساعت 8 صبح الي 8 شب را از ديگر فعاليت اكيپ هاي نظارتي در ماه مبارك رمضان عنوان كرد.
به گفته وي،‌ طي اين بازديد ها علاوه بر تأكيد بازرسان بر روي رعايت بهداشت فردي و عمومي در مراكز ، اماكن عمومي، پارك ها و مراكز تفريحي تذكرات لازم به افراد و متصديان مراكز متخلف داده مي شود. 
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، با اشاره به اجراي برنامه هاي مشترك با ساير ارگان ها در راستاي تامين و حفظ سلامت مصرف كنندگان افزود: اقدامات مشاركتي صورت گرفته شامل : هماهنگي برون بخشي با شهرداري ها، دهياري ها، نيروي انتظامي و مراجع قضايي به منظور جلوگيري از عرضه مواد غذايي حساس به صورت دوره گردي و عرضه مواد دخاني به ويژه قليان ، هماهنگي با مسئولين ذيربط به منظور ساماندهي دستفروشان در ماه مبارك رمضان و هماهنگي با سازمان هاي مرتبط به ويژه تبليغات اسلامي و امور مساجد، جهت حضور مديران شبكه هاي بهداشت و درمان يا كارشناس مسئول بهداشت محيط شهرستان در جلسه مبلغين به منظور ارائه توصيه هاي بهداشتي و تاكيد بر تذكرات لازم مبني بر رعايت اين اصول توسط مردم مي باشد.
دكتر فدايي، در ادامه به نقش آموزش و اطلاع رساني در دستيابي به اهداف حوزه بهداشت و درمان اشاره داشت و افزود: اقدامات اطلاع رساني و آموزشي نيز از طريق اطلاع رساني عمومي با توزيع پوستر و پمفلت و اطلاعيه هاي بهداشتي ، ايراد سخنراني و ارائه مطالب آموزشي با تاكيد بر نكات بهداشتي صورت گرفته است.
وي در ادامه از تمامي شهروندان خواست، هرگونه تخلف بهداشتي در مركز عرضه مواد غذايي و اماكن عمومي از جمله مساجد و مجالس و مراسم ماه مبارك رمضان را از طريق سامانه 1490و190 اطلاع رساني نمايند.
كارشناس بهداشت مواد غذايي معاونت بهداشتي اين دانشگاه نيز در ادامه به عملكرد موثر بازرسان بهداشت محيط در ماه مبارك رمضان سال گذشته اشاره داشت و افزود: خوشبختانه در 1394 موارد حادي گزارش نشد.
موسي نوري، تعدادبازديداز مراكز و اماكن عمومي تحت پوشش را يازده هزار و 604 مورد و بازديد هاي انجام شده از مساجد و حسينيه ها را 954 مورد اعلام كرد.
وي اظهار داشت: همچنين با اشاره به حساسيت مراكز توليد و توزيع زولبيا و باميه 538 مورد بازديد از اين مراكز انجام شد.
وي گفت: با توجه به فعاليت گسترده مساجد در اين ايام براي 80 نفر از خادمين مساجد كارت بهداشتي صادر شد.
نوري افزود: تاكيد بر بهداشت محيط و نظافت محل تهيه مواد غذايي از وظايف كارشناسان و بازرسان بهداشت محيط است كه در اين زمينه نيز 158 كيلو گرم مواد گندزدايي توزيع گرديد.
وي گفت: سال گذشته 74 واحد متخلف به مراجع قضايي معرفي و يكي از مراكز و اماكن عمومي و يك كارگاه غير مجاز توليد زولبيا و باميه نيز موقتا تعطيل شدند.
نوري اضافه كرد: همچنين مقدار 6 هزار و 730 كيلو گرم مواد غذايي در ايام مبارك ماه رمضان سال گذشته معدوم شد.
وي،تعداد كل موارد نمونه برداري از زولبيا و باميه را 93 مورد اعلام كرد و افزود: در مجموع 500 كيلوگرم زولبيا و باميه معدوم شد.
نوري، در پايان تعداد موارد رسيدگي به شكايات بهداشتي در ماه رمضان سال گذشته را 77 مورد اعلام كرد.
تعداد بازدید:
114
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : شهركرد، ميدان انقلاب، معاونت بهداشتي
كدپستي :         تلفن :32224591-038
دور نگار:32224492-038
behdasht@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/01/10
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal